Na een carrière switch ben ik beland in het “Groen”. Aanvankelijk als hovenier in Valkenswaard, overgaand naar snijbloemenkweker (destijds kweekte wij buiten als een van de eerste trosanjers ) om later naar de vasteplanten over te stappen. Deze laatste overstap hebben we gemaakt in Melderslo waar het bedrijf in 2006 werd opgeheven. Enkele jaren later ben ik toch weer begonnen maar nu dan in Lottum.

Mede door het lezen van vele boeken krijg je dan een ander inzicht van het bruikbare assortiment. Kweekte je eerst voornamelijk voor tuincentra planten die visueel aantrekkelijk moesten zijn, nu ga je meer kijken naar planten welke goed bruikbaar zijn in de tuin en dat zijn lang niet allemaal dezelfde.

In het eerste geval moet een pot ‘vol’ zijn en vol met bloemen en juist nu kijk je meer naar de plant en moet het in evenwicht zijn. Zodoende ben ik in het huidige assortiment verzeild geraakt. De siergrassen zijn erbij gekomen omdat ik voorheen als hovenier al vond dat deze in tuinen teveel ontbraken, zij ‘breien’ de tuin aan elkaar en bieden de planten de mogelijkheid beter tot hun recht te komen. Een tuin zonder grassen is niet compleet.

Een tuin hoort groen te zijn en ik ben blij dat de tuin van ‘beton’ zijn beste tijd heeft gehad. Groen heeft een gezond en geruststellend effect op de mens en hoort rondom het huis dan ook aanwezig te zijn. Vrijwel alle planten worden door ons zelf vermeerderd, veelal door scheuren en stekken, een enkeling door zaad. Daarbij volgen wij een biologische teeltwijze met behulp van PHC (Plant Health Cure).